Шоколадов мус с апликация от желирани плодове
Сега заложих на шоколадов мус от бадемово мляко,рикота и шоколад.
Вече в двора ни се появиха и първите плодове: череши и ягоди,макар и в още ограничено количество,защото не са узряли добре.
Но все пак реших да включа и малко от тях.
Получи се интересен десерт,който направих днес за утрешния празничен ден.
Ето и приготвянето му.
ПРОДУКТИ
250 мл.бадемово мляко
125 гр. черен шоколад с парченца бадеми
1с.л.какао
1с.л.какао
250 гр. рикота
15 гр. желатин
50 мл.вода за разтваряне на желатина
5-6череши
5-6 ягоди
1ч.л. сок от лайм
За желатиновите фигури
110 мл. вода
1 с.л.мед
5 гр. желатин
ПРИГОТВЯНЕ
2. Прибавя се и какаото и се разбърква.
3. Към сместа се добавя сока от лайм и се охлажда.
7. Отново се блендира.
10. Във формички се нарязват череши и ягоди на малки парчета. Заливат се с желатиновата смес.
11. Поставят се в хладилника, за да се желира сместа.
13. Гарнира се с плодове и мента.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар