Поширани яйца с овкусено кисело мляко


Поширането е техника на варене на продукти като,яйца,риба, броколи,брюкселско зелеи пр.  при ниска температура. Така се запазва текстурата на продуктите.

Аз приготвих поширани яйца,подобно на тези по панагюрски. Само заляти с кисело мляко. Не съм изпълнила класическата рецепта. 

ПРОДУКТИ

2 яйца

4 с.л.кисело мляко 

1 ч.горчица

1ч.л.вегета

червен пипер

ПРИГОТВЯНЕ


1.  В малка тенджерка се кипва 1/2л. вода подсолена.

2. Отстранява се от огъня и се счупват в нея яйцата.

3. Така престояват около 20 минути.



4. Яйцата се изваждат в чиния като добре се изцеждат



5. Киселото мляко се овкусява с посочените продукти.

6. Заливат се яйцата и се поръсват с червен пипер.

7. Ястието се гарнира по желание с парче сирене



 ДОБЪР АПЕТИТ!


Коментари

Популярни публикации от този блог

Марокански сладки с фурми и фъстъци

Сирене и кашкавал със зелени подправки и бадемово брашно

Домашно приготвено сирене- натурално и с песто