Печен зрял боб със зеле и пълнени с праз лук сухи чушки
Тази комбинация заварих като обичайна в дома на родителите на съпруга ми. Виждаше ми се странно към бобената чорба да се прибавя кисело зеле. Така просто сварени,без подправки и специално овкусяване. Преди време моята фейсбук приятелка Доби, показа много вкусна яхния със запържен зрял боб, към който беше прибавила и кисело зеле. Опитах да направя и се оказа много вкусно. Няколко пъти правих тази комбинация.
Сега реших да направя по-различен вариант.
Спомням си,че баба ми по майчина линия правеше печен сгъстен боб. Беше много вкусно. Реших да приложа този вариант като прибавих и сварено кисело зеле. Комбинацията беше допълнена от идеята на друга приятелка Снежето, която беше комбинирала боб с пълнени с праз сухи чушки.
И така приложих и това и накрая се получи много вкусно ястие.
Сварих обичаен боб чорба с кремвирши за съпруга и от него отделих 3 чирпака сгъстен боб. Прибавих към зелето и отгоре пълнените чушки. Стана чудесно!
Споделям рецептата!
ПРОДУКТИ
300 гр.зрял боб
200 гр.кисело зеле
1 морков
1 гл. кромид
1 домат наситнен или рендосан
1 с.л.зехтин
джоджан и мента
2 с.л вегета
сухи чушки 6 броя
2 стръка праз нарязан на дребно
ПРИГОТВЯНЕ
3 Разбърква се.
5. Разполагат се отгоре.
8. Ястието се пече под алуминиево фолио 30 минути.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар