Сурови овесени протеинови барчета
на въглехидрати. Търсени са от спортистите, но са подходящи и за ежедневно похапване от всеки човек.
Има стотици рецепти за подобни барчета, продават се и в специализирани спортни магазини, но аз се спрях на една от стотиците, която видях в публикация на Людмила Данова в кулинарната група"Рецепти без граници"
ПРОДУКТИ
132 гр. фини овесени ядки
2 с.л кокосови стърготини
1 с.л.белени слънчогледови семки
1 с.л. белени тиквени семки
2 с.л. фъстъци и шам фъстъци
1 с.л.сусам
1 с.л. червени боровинки
1 с.л. годжи бери
2 с.л.чия
2 с.л тахан
6 с.л. кокосово масло
1 с.л.тиквено масло/или друго ядково/
2 с.л. мед
4 с.л. ядково мляко/например кокосово или овесено/
2 блокчета бял шоколад със стевия или обикновен
5 блокчена черен шоколад със стевия
1п. шоколадови капки
ПРИГОТВЯНЕ
3. Заедно с кокосовите стърготини,чията,боровинките и годжи бери се поставят в съд.
11. Притиска се добре с опакото на лъжица.
12. Не се налага да се поставя хартия за печене отгоре, за да се притисне добре.
13. Шоколадът се разтопява с малко прясно мляко или вода.Просто трябва да стане течно, но не прекалено.
14. Шоколадът се полива с вълнообразни движения и се разбърква с клечка за зъби, за да се меланшира белия и черен шоколад. Може да се използва само 1 цвят шоколад.
15. Отгоре се поръсва с шоколадовите капки.
16. Слага се във фризера за 15-20 минути, след което се изважда и нарязва на малки блокчета с остър нож.
17. Барчетата на стайна температура омекват, затова е добре да се съхраняват в хладилника или на хладно до употреба.
Коментари
Публикуване на коментар