Желиран млечен крем с боровинки и чия
Направих го с любезното съдействие на Миленка Багалийска,чиито кулинарни изкушения винаги ме впечатляват и печелят голямо доверие.
И тук се ръководех от нейната рецепта,но добавих натрошени бисквити с кокосово масло на дъното на някои от съдчетата. Вместо подсладено мляко сложих бял шоколад в прясното мляко.
Използвах култивирани боровинки,които в този сезон са доста скъпи и купих оскъдно количество. Разделих сместа на 2 части и в едната поставих боровинки,които се смляха в блендера. Към другата половина прибавих семена от чия.
Получи се страхотен десерт. Благодаря,Миленка! Страхотна си!
Ето и технологията на приготвяне.
ПРОДУКТИ
150 мл.прясно мляко
50.мл.вода
350 мл.кисело мляко
100 гр. бял шоколад
1 ч.л.ванилов аромат
8 гр. агар-агар
200 гр.свежи боровинки
листчета мента
6 маслени бисквити
2с.л.кокосово масло
1с.л.семена от чия
30 гр.орехи начупени
ПРИГОТВЯНЕ
6. Сместа се разделя на две и в половината се добавят пюрирани около 2 шепи боровинки. Към другата половина от сместа се прибавят семената от чия.
7. Върху бисквитите се поставя част от боровинковата смес.
9. Всички съдчета се поставят за 1 час в хладилника,за да се стегне сместа.
10. Отгоре във всяко съдче се налива от бялата смес. и се поставя за 10 мин. в хладилника.
Коментари
Публикуване на коментар