Сирене и кашкавал със зелени подправки и бадемово брашно


Съпругът ми обожава паниран кашкавал. Дълго време мислих как да заменя пърженето на кашкавал с печене, въпреки че имах  и други варианти, размислях да намеря различно решение.
Направих няколко комбинации и така се получи един добър проект.
Комбинирах сирене и кашкавал, замених пшеничното брашно,което съм използвала в други запеканки с бадемово ,прибавих и зелении от градината и се получи много вкусен и при всички случаи по-здравословен от пърженето специалитет.


Направих го веднъж във формата за торта и се хареса много


Опасявах се,че няма да се изпече добре и го пекох 40 минути. 
Но може би трябваше поне с 10 минути по-малко да се пече. Затова вторият път намалих времето за печене на 30 минути.
Стана много мекичко и сочно.
Сега вече ще го приготвям с това времетраене.
Споделям рецептата.

ПРОДУКТИ

300 гр. кашкавал
100 гр.отсолено сирене
3 яйца
2 по-едри листчета лапад
2 стърка зелен лук
100 гр.кисело мляко
55 гр. бадемово брашно
7 гр. бакпулвер
55 гр. краве масло и съвсем малко маргарин
маргарин за намазване на формата

ПРИГОТВЯНЕ



1. Яйцата се разбиват с щипка сол в блендера.


2. Постепенно се прибавя разтопената мазнина.


3. Млякото с разтвореният бакпулвер в него също се слага в блендера и продължава да се разбива.


4. Следва прибавянето на бадемовото брашно,след което отново се разбива.


5. Прибавят се и зелениите и отново се разбива вблендера.


6. Кашкавалът и сиренето се настъргват на ренде.


7. Добавя се сместа от блендъра и се разбърква с бъркалка.


8. Формата се намазва с маргарин.


9. Сместа се изсипва във формата и се пече на загрята на 180°С фурна 30 минути

10.Фурната се изключва и печивото остава още 5 минути там.


11. След охлаждане се обръща върху поднос и се поръсва с настъргано сирене и кашкавал.


12. Гарнира се с продукти по желание.



13. Запеканката не е напълно охладена и е мека и сочна.


ДОБЪР АПЕТИТ!






 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Домашно приготвено сирене- натурално и с песто

Мъфини Проя