Сирене и кашкавал със зелени подправки и бадемово брашно
Направих няколко комбинации и така се получи един добър проект.
Комбинирах сирене и кашкавал, замених пшеничното брашно,което съм използвала в други запеканки с бадемово ,прибавих и зелении от градината и се получи много вкусен и при всички случаи по-здравословен от пърженето специалитет.
Направих го веднъж във формата за торта и се хареса много
Опасявах се,че няма да се изпече добре и го пекох 40 минути.
Но може би трябваше поне с 10 минути по-малко да се пече. Затова вторият път намалих времето за печене на 30 минути.
Стана много мекичко и сочно.
Сега вече ще го приготвям с това времетраене.
Споделям рецептата.
ПРОДУКТИ
300 гр. кашкавал
100 гр.отсолено сирене
3 яйца
2 по-едри листчета лапад
2 стърка зелен лук
100 гр.кисело мляко
55 гр. бадемово брашно
7 гр. бакпулвер
55 гр. краве масло и съвсем малко маргарин
маргарин за намазване на формата
ПРИГОТВЯНЕ
10.Фурната се изключва и печивото остава още 5 минути там.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар