Банички- слънчогледи с плънка от сирене, лапад и зелен лук
Изглеждат превъзходно, а сега се убедих, че са и много вкусни.
Преди няколко дни Севи/Севинч Адил/ публикува великолепни банички Слънца. Просто грееха от красота!
Аз не можах да постигна нейното майсторство за набиране на корите. Това се постига с много умение или повече упражнения.
Но все пак баничките ми са симпатични и имат чудесен вкус.
Утре ще почерпя гостите ни и се надявам да им харесат.
При направата на тези банички има една интересна идея.
Използва се дървена закачалка. Отделя се долната част, защото е тънка и така набирането/накъдрянето/ на кората става по-лесно.Именно тази част се поставя върху кората и се навива.
Има и друга особеност. Навиването на кората трябва да бъде хлабаво,защото после набраната част трудно се измъква от пръчката.
Моята пръчка не беше много дълга и се наложи да прегъна от дължината на кората. Това се отрази на големината на баничките.
Освен това, за да се затворят прикрепвах в краищата клечки за зъби, защото ако не се направи плънката може да изтече.
Ако корите и съответно пръчката са по-дълги може да не се налага да се затварят с клечки за зъби накъдрените банички .
Направих само 6 банички. И дозата е за тях. Може да се направят и повече.
И така ето ги моите банички.
ПРОДУКТИ
6 кори за баница
2 яйца и 1 белтък
1 жълтък за намазване
50 гр. краве масло
100 гр.кисело мляко
2с.л.с връх брашно
5 гр.бакпулвер
2 стърка зелен лук
5-6 листчета лапад
200 гр.сирене
олио за намазване на корите преди накъдряне.
нигела за поръсване
ПРИГОТВЯНЕ
Коментари
Публикуване на коментар