Конфитюр от ягоди с желираща захар
Тази година реших да направя конфитюр от домашните ягоди и използвах същата захар.
Сега обаче промених технологията,защото ягодите са малко по-твърди от малините и изискват различна обработка.
Направих конфитюр от 1 кг. почистени от дръжките ягоди и 500 гр. желираща захар.
Получи се повечко течност,защото ягодите бяха сочни и току що набрани.
Но това няма значение,защото конфитюра се сгъстява и желира.
Споделям рецептата.
ПРОДУКТИ
1 кг. почистени ягоди
500 гр.желираща захар 2:1
ванилия по желание
ПРИГОТВЯНЕ
3. Посипват се със захарта и се слагат при пасираните ягоди в тенджерата,в която ще се вари конфитюра.
5. Слага се на котлона и постепенно се загрява на 6 от 9 степени.
6. Когато сместа заври се събира пяната, която веднага се образува.
7. Оставя се да ври 10 минути и това е всичко.
9. Конфитюрът се насипва веднага в топлите буркани,затваря се и се обръща върху капачката.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар