Палачинки от бадемово брашно и фини овесени ядки


Тези палачинки са моя импровизация. Избягвам глутена и бях изключила палачинките, които приготвям за семейството, за себе си. 

Вече правих солен омлет с овесено брашно  и зелени подправки.

Хареса ми , а и употребявам фините овесени ядки за закуска. 

Затова реших да направя палачинки с овесено брашно. Комбинирах с бадемово брашно и се получиха невероятно вкусни лакомства. 

Вчера направих и конфитюрът  от ягоди и се получи добра комбинация. Така вече и аз мога да хапвам от вкуснете палачинки.

Споделям рецептата.

ПРОДУКТИ

2 яйца

100мл. прясно мляко

65гр. бадемово брашно

4 препълнени с.л. фини овесени ядки

1с.л.олио

2ч.л.бакпулвер


ПРИГОТВЯНЕ


1.Всички продукти се поставят в блендера. 

2.Разбива се до образуване на хомогенна смес.



3. Сместа се излива в купа и трябва да изглежда като на изображението.



4. Палачинките се пекат в тиган с незалепващо покритие. Може съдът малко да се намаже с олио.



5. Палачинките може да се намажат с олио или разтопено масло.


6. Сервират се с конфитюр от ягоди.

ДОБЪР АПЕТИТ!
 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Марокански сладки с фурми и фъстъци

Сирене и кашкавал със зелени подправки и бадемово брашно

Домашно приготвено сирене- натурално и с песто