Млечна панакота гарнирана с ягодово сорбе и малинов сладолед
ПРОДУКТИ
200 мл.овесено мляко
250 плодово кисело мляко с овесено мляко
50 мл.вода
15 гр.желатин
1 банан
100 гр. бял шоколад
За сорбето
150 гр.малини
1ч.л.малинов конфитюр
1ч.л. мед
За сладоледа
250 гр.ягоди
200 мл.сметана
ПРИГОТВЯНЕ
1. Овесеното мляко се загрява колкото да се разтопи шоколадът.
2. В плодовото мляко се слага нарязаният банан и всичко се разбива в блендера.
3.Прибавя се и овесеното мляко.
4.Желанинът се разтопява на водна баня и се добавя към сместа.
5.Готовата смес се налива в купички и се оставя да се желира.
6. За сорбето малините се пасират.
7. Прибавя се сладкото и меда и се налива в силиконови формички.
8. Замразява се.
9. Сладоледът се приготвя в машината за сладолед като ягодовото пюре се смесва със сметаната и се поставя в машината за сладолед.
10 Преди поднасяне панакотата се гарнира с топка сладолед и фигурка сорбе. Украсява се с разбита сметана и мента.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар