Сладко от череши Наполеон
Сега реших да направя черешите с желираща захар. Това ,което видях като резултат в Интернет не ми удовлетвори. Черешите бяха много свити като стафиди и без сироп.
Експериментирах по мой начин и мисля, че резултатът е добър.
Сортът на черешите е чудесен. Твърди са,не биха се смачкали ,а и с добавка на вода се получава разкошен сироп. Вярно е,че малко се желира,но сгъстяването не е голямо. Освен това уредчето за изваждане на костилките е много качествено/дъщеря ми го донесе от Германия/ и не пропуска нито една костилка.
Хубаво беше да потърся и индрише за.
аромат, но не го направих.
Споделям рецептата.
ПРОДУКТИ
1 кг. изчистени от костилките череши
500 гр. желираща захар
ванилиева захар 10 гр.
150 мл. вода
ПРИГОТВЯНЕ
3. Оставят се да престоят 5-6часа,за да си пуснат и сока.
4. Сместта се загрява на сридно силен котлон.
5. Разбърква се и се събира пяната,която веднага се образува.
7. Сладкото е готово.
9. Бурканите се обръщат и така престояват няколко часа,след което се опаковат и прибират за съхранение.
Коментари
Публикуване на коментар