Малиново брауни
Впечатли ме една от рецептите на Елена Петрелийска и реших да направя сладкишът който представяше.
Направи ми впечатление,че какаото е много 55 гр. при наличие на още 200 гр.шоколад. Все пак реших да направя сладкиша по посочените количества. Само че замених черешите с малини. И намалих два пъти захарта. Стана доста сух сладкиш и трябваше да го сиропирам. Вторият път не слагах какао,защото шоколадът беше достатъчен. Получи се много лек и вкусен сладкиш,нежен и ефирен.
Споделям рецептата.
ПРОДУКТИ
130 гр.масло
150 гр.черен шоколад за разтопяване
50 гр.начупен шоколад
55 гр.малини
50 гр. натрошени орехи
80 гр.захар
75 гр.брашно
1ч.л. бакпулвер
1 ампула ванилия
сладолед за гарниране
ПРИГОТВЯНЕ
3. Яйцата се разбиват със захарта и се прибавят към сместа като се редуват с брашното пресято с бакпулвера.
4. Прибавя се и начупеният шоколад и ванилията.
7. Глазира се със сладък хумус. Рецептата за приготвянето му може да се прочете тук.
Коментари
Публикуване на коментар